Tillgång till rent vatten


Unicef startade Tap Project som handlar om tillgång till vatten. Vatten är något självklart för oss, vi har varje dag tillgång till rent, friskt vatten och vi tar detta för givet. Men nästan 900 miljoner männsikor runt om i världen saknar tillgång till det och hälften av dessa är barn och för dem är vatten ingen självklarhet.

Något värt att tänka på


En väckarklocka om att all hjälp, liten som stor är så himla betydelsefull och att alla borde på något sätt försöka engagera sig. En tre minuter lång video om de utmaningar Unicef stött på och vad de har lyckats uppnå under året som gått. 

Ett ljus i mörkret


IKEA engagerar sig mer än många vet och därför är det viktigt att uppmärksamma det här. Som kund på IKEA kan man köpa SUNNAN solcellsdrivna lampa. För varje sålt exemplar skänks en av IKEA Social Initiative till Unicef och Rädda barnen. Dessa går till barn som efter solnedgång inte kan rita, skriva eller läsa. Detta gäller i synnerhet flickor i utvecklingsländer som får studera på kvällstid eftersom dagen är fylld med hushållsarbete i hemmet. Mer än 500 000 lampor har redan sålts, hjälp till att nå ännu högre siffor genom att köpa en lampa när du är på IKEA.

IKEA tar ansvar


För två veckor sedan gjorde jag ett besök på IKEA och såg att det multinationella företaget även tar sitt ansvar i världen och hjälper andra. Mellan den 1 november och den 23 december skänker IKEA 10 kronor för varje sålt mjukisdjur till olika utbildningsinsatser via Rädda barnen och Unicef. IKEAs kunder bidrar alltså till förbättrad utbildning för miljoner barn i Afrika, Asien, Centraleuropa och Östeuropa via denna kampanj som de har årligen, kanske utan att veta om det?
Vid ett besök på IKEA, varför inte köpa ett av mjukisdjuren och ge bort i julklapp, så är det barn någon annanstans i världen som också får en värdefull present.

Hjälp till att bekosta kejsarsnittPå Panzisjukhuset i Bukavu utförs kejsarsnitt endast när det är för att mamman eller barnets liv måste räddas. Familjerna har ofta inte råd att betala till detta efteråt då de inte har tillräckligt med pengar och är fattiga.
Skulder byggs upp och pengar täcker kostnaderna men skulle egentligen användas inom andra relevanta områden. Genom att skänka 450 kronor, en en-gångssumma räddar du liv och gör något betydelsefullt. För detta bidrag ger du kvinnor möjlighet till kejsarsnitt eller att betala sin skuld till sjukhuset efteråt. 


Ett oxpaket till Uganda

Genom Webaidshop.se som är en del av Lakarmissionen.se finns jättemånga bra alternativ och gåvor att skänka. I nordvästra Uganda försöker människor ta sig tillbaka efter ett 20 år långt inbördeskrig. Många är i behov av hjälp och har inget att återvända till. Genom att köpa ett oxpaket, eller delar av oxpaketet kan du hjälpa en familj. Hela paketet består av Oxe, Plog, 2 hackor och 2 machetes. Varje del av paketet kostar 100 kronor, så du väljer själv vad du vill skänka och för hur mycket.


ICA stödjer Childhood

Hjärta

Genom att handla på ICA kan du under vecka 48 och 49 stödja Childfood och organisationens arbete för utsatta barn i världen.
Varje gång du köper någon av ICAs egna produkter går 1 % av priset på varan oavkortat till World Childhood Organisation. Det är inte mycket och under bara två veckor så varför inte bidra till att förbättra många barns liv genom att köpa dessa varor?


RSS 2.0