En värdefull julklapp

Nu när det närmar sig jul dyker problemen upp vad man ska ge i julklapp till släkt och vänner. Vad ger man till någon som redan har allt? Svaret på den frågan är att man ger något värdefullt som förändrar livet för en person, familj eller by långt borta. Man skänker en gåva till människor som har det svårt, kanske ett myggnät mot malaria, en get till en familj eller skolböcker till barn som inte har några. För varje gåva man skänker får man via barnfonden.se ett gåvokort att ge bort, som berättar om gåvan. Detta blir en julklapp som glädjer många.

Skänk myggnät mot malariaMalaria drabbar barn hårdast och endast i Afrika dör ett barn var 30:e sekund av sjukdomen. Insjunknanden gör att barnen hamnar efter i skolan och föräldrar får svårare och problem med att sköta sina arbeten. Ett effektivt sätt att skydda sig mot malaria är att sova under ett nät som är behandlat.
Via barnfonden kan du för 175 kronor skänka två familjer i Mali, Afrika två myggnät var!


den 30 oktoberEn gåva som växerSkänk ett fruktträd till en familj i Kambodja där många på landsbygden lever under svåra förhållanden. I sydöstra delen av landet lever de flesta famlijer på jordbruk, men har ändå svårt att få maten att räcka till. Ett fruktträd, mango, kokos eller jackfrukt ger barnen tillgång till näringsrik mat. Skänk ett fruktträd för 50 kronor via Barnfonden.se


En god tanke

Jag har i samband med mitt projektarbete skaffat fadderbarn i Afrika, Zambia genom den pålitliga organisationen Barnfonden, detta innebär att jag varje månad sänder 200 kronor till barnet. Genom barnfonden får man möjlighet att brevväxla med sitt fadderbarn och det har jag nyligen påbörjat i hopp om att få kontakt och kunna se att mitt bidrag gör skillnad för barnet. Men 200 kronor är tufft som elev med endast studiebidrag,att betala varje månad så min tanke med denna sida är att du ska hitta alternativ till fadderbarn, som ändå gör skillnad.
Här kommer snart dyka upp olika tips och alternativ som är anpassade efter en elevs plånbok!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0