Skolmat blir kunskap

Skolmat gör att barn utvecklas, växer och blir motståndskraftiga mot sjukdomar. Mat ger barn kraft och energi att gå i skolan och koncentrationsförmågan ökar. Genom det svenska FN förbundets kampanj Skolmat blir kunskap kan du bjuda ett barn i Etipoien på skolmat! För bara 100 kronor ger du lunch till två hela skolklasser. Ge en gåva till FN-förbundet på Pg 90 00 79-5 eller på www.fn.se. Glöm inte bort att din insats gör stor skillnad.

Hjälp undernärda barn genom näringstillskott

Många barn går hungriga världen över och har inte tillgång till den mat dem behöver, alla föräldrar har inte alltid möjlighet att mätta sina barns magar. Många barn lider därför av undernäring, har dåligt immunförsvar och är under den normala vikten för sin ålder. Om du går in på följande länk: https://www.gavokatalogen.barnfonden.se/product.html?product_id=74&category_id=15 kan du skänka näringstillskott till undernärda barn i Tamil Nadu och Andrhra Pradesh i södra Indien. För 200 kronor ger du barn möjlighet att bygga upp sin kropp och vikt till den normala och bli mer motståndskraftiga mot sjukdomar. Näringstillskottet delar man ut på hälsokontroller där barnens vikt och längd kontrolleras regelbundet. För dessa pengarna får två undernärda barn näringstillskott i ett halvår.
Näringstillskott till undernärda barn i Indien


Ett nytt år

Ett nytt år betyder nya tag. Varför inte göra 2011 till året då du tänker lite extra på barn och familjer som inte är lika lyckligt lottade som du? Gör detta året till ditt år, året för förändring och engagemang. I mina länkar i höger spalten av bloggen hittar du länkar till olika sidor som jag rekommenderar som hjälper dig att ta chansen att hjälpa andra. Under mina länkar hittar du sidor där du kan välja att skicka en mängd olika gåvor som är så betydelsefulla för människor i nöd. Du hittar även hemsidor till organisationer som du kan skaffa fadderbarn genom. All hjälp räknas, stor som liten så länge som du gör din insats för en bättre värld.

Bloggare för varenda unge via unicefGenom Unicef kan du bli bloggare för varenda unge och hjälpa till i kampen om barnens rätt till överlevnad och utveckling. Har du en blogg där du uppmärksammar barnrättsfrågor eller kanske en katastrof som drabbat många oskydliga barn kan du anmäla dig till Unicef och gå med i gemenskapen där vi kämpar för barnens rätt i samhället. Min blogg: tips till hjälp finns med på Unicefs egen hemsida i en lista bland andra som också har insett vikten av att arbeta för barns välmående. För att visa att du är Bloggare för varenda unge kan du använda Unicefs banner i din blogg, för att visa ditt engagemang. Känner du att detta också passar syftet med din hemsida gå in på: www.unicef.se/stod-oss/bloggare-for-varenda-unge 

Mitt fadderbarn

Nyheter från Afrika! För cirka ett år sedan tog jag kontakt med Barnfonden efter att jag hade bestämt mig för att skaffa fadderbarn och Barnfonden hade vunnit mitt förtroende och verkade pålitliga. Jag blev tilldelad ett barn i centrala Zambia, en flicka på 13 år som heter Mary. Jag fick veta att Mary bor i en liten by tillsammans med sina syskon och mamma och lite om Marys liv. Jag ville så snabbt som möjligt skapa kontakt med henne och startade brevväxling. I brevet skickade jag med halsband och lite olika fina saker som flickor tycker om. Det tar lång tid för ett brev att komma fram då det ofta måste översättas och sedan i vissa fall åka till fots. Några månader senare fick jag svar och fick höra att allt är bra med Mary och att hon var glad för allt jag hade skickat. Jag uppmuntrar alla att skaffa fadderbarn, det känns skönt att veta att just jag kan förbättra vardagen för ett barn på andra sidan världen och göra att hon klarar sig och får utbildning. Innan man skaffar fadderbarn är det viktigt att granska de olika organisationerna och se huruvida dem är ideella och hur mycket av dina pengar som skickas ner, oftast kortas en summa av för administration eller dylikt. Därför rekommenderar jag en research innan valet och att man letar efter något certifikat som visar att organisationen blir granskas av utomstående för att se att pengarna skickas. Det känns skönt att veta att så lite, kan hjälpa någon annan så mycket.

RSS 2.0