H&M säljer t-shirt för barn till förmån för UNICEF


Från och med 31 mars säljer H&M en specialdesignad t-shirt för barn av 100% ekologisk bomull. T-shirten kommer att säljas i samtliga H&M butiker i Sverige där 20% av försäljningspriset går till UNICEF. Tröjan är unisex och passar såväl pojkar som flickor. Utöver möjligheten att köpa tröjan kommer H&M erbjuda sina kunder att runda upp växeln som då går oavkortat till UNICEF, organisationens egen nål kommer också att säljas i H&Ms butiker för 20 kronor.

Våldet i Elfenbenskusten

I Elfenbenskusten är situationen allt annat än säker. Strider pågår mellan den nuvarande presidenten Laurent Gbagbos trupper och rebeller som står bakom Alassane Ouattara som nyligen vann det senaste presidentvalet men hindras från att överta posten som president. Rättsväsendet har kollapsat och hårda strider pågår i de västa och södra delarna av landet. Ingen går säker och kvinnor och barn hotas av en mörk framtid när våldet trappas upp. En miljon människor är på flykt och största delen av dessa är kvinnor och barn. Trots oroligheterna befinner sig UNICEF på plats och ser till att dem drabbade får katastrofhjälp i form av vatten, dunkar, högenergikex, toaletter, tvål, sovmattor etc. Eftersom merparten av alla vårdcentraler har stängt i landet är medicin och sjukvård av hög prioritet. För att UNICEF ska kunna fortsätta sitt arbete behövs din hjälp. Gå in på: http://www.unicef.se/katastrofinsamling och skänk valfri summa till UNICEF arbete i Elfenbenskusten.


Hjälp barnen i Lybien

Idag tänkte jag tipsa om hur du kan bidra med att hjälpa dem utsatta barnen i Lybien. Den svåra situationen i landet har tvingat många människor på flykt från sina hem för sin överlevnads skull. Barnen i Lybien och Tunisien hotas av sjukdomar och undernäring och är hårt drabbade. Som bekant är det just barnen som är mest utsatta i kristider och det är därför det är så viktigt att se till att dem får all hjälp dem behöver. Via denna länk: http://www.unicef.se/stod-oss/tunisien-och-libyen finns det möjlighet att skänka valfritt belopp till barnen i Lybien. Glöm inte bort att även ett litet bidrag är betydelsefullt.

RSS 2.0